Posted inActualitate

VIDEO Vasluian căutat pentru furt calificat, prins încercând să iasă din țară prin Nădlac

VIDEO Vasluian căutat pentru furt calificat, prins încercând să iasă din țară prin Nădlac

Un minor de 16 ani și un adult de 29 de ani, ambii din Vaslui, au fost reținuți de polițiști sub suspiciunea de furt calificat, infracțiune comisă la finele lui noiembrie. Paguba produsă de cei doi se ridică la 45.000 de lei. Bărbatul a încercat să fugă din țară, însă a fost prins la Vama Nădlac.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani și a unui minor de 16 ani, din municipiul Vaslui, bănuiți de comiterea unui furt calificat, în noaptea de 26/27 noiembrie, în municipiul Vaslui. În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit faptul că, în noaptea de 26/27 noiembrie, începând cu ora 20.30, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil nelocuit, din strada Metalurgiei, folosit ca magazie, de unde ar fi sustras unelte și scule electrice.

„În cauză, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la adrese din municipiul Vaslui și două mandate de aducere. Una dintre persoanele bănuite, în speță bărbatul de 29 de ani, ar fi încercat să se sustragă urmăririi penale, căutând să părăsească teritoriul României. A fost însă depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din județul Arad, la data de 9 decembrie și a fost condus la sediul Poliției Municipiului Vaslui pentru derularea cercetărilor. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 45.000 de lei și a fost recuperat integral de polițiști, urmând a fi restituit persoanei vătămate. La data de 10 decembrie, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au luat față de persoanele bănuite de comiterea infracțiunii măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.
Potrivit acestora, cei doi suspecți urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui,

 » Citește mai mult…