Posted inPolitică

Revoltă în PSD: Primarii vor schimbări la CJ și în instituții! “Dragoș Benea să se ducă de unde a venit”

Nemulțumirile se răspândesc în rândul primarilor social-democrați, pe fondul deciziei PSD de a pune în locul fostului președinte Dumitru Buzatu pe Dragoș Benea de la Bacău.

„Este o lovitură pentru noi, primarii, și este o dovadă clară că interesele personale și corupția sunt prioritare pentru conducerea centrală a PSD. Ne simțim ignorați și impuși să acceptăm decizii arbitrare, fără a ni se lua în considerare doleanțele și propunerile”, a declarat unul dintre primarii afectați, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Primarii acuză conducerea centrală a PSD că a acționat mereu în interesul lui Dumitru Buzatu, indiferent de consecințele asupra partidului sau de voința primarilor. Aceștia afirmă că deciziile privind listele pentru parlamentare, componența Consiliului Județean, funcțiile în partid sau în instituțiile publice au fost dictate de Buzatu, fără a li se acorda importanță opiniilor și propunerilor primarilor.

„N-am fost niciodată ascultați cu adevărat. PSD a devenit un instrument al corupției și al intereselor personale ale unora. Dragoș Benea a fost doar o piesă în jocul lor murdar, iar acum ne așteptăm să fim din nou ignorați și tratați cu dispreț. Să se ducă de unde au venit, pentru că avem lideri în partid care pot să ne conducă”, a adăugat un alt primar revoltat.

În fața acestei situații, primarii amenință că vor rupe rândurile și vor spune “adio” PSD dacă cei din conducerea centrală a partidului nu vor lua în considerare doleanțele lor. Ei solicită transparență, democrație internă reală și un proces de luare a deciziilor care să reflecte voința membrilor și a celor pe care îi reprezintă.

Primarii vor să dispară cloaca lui Buzatu și Dan Marian de la CJ
În plus, primarii vasluieni doresc înlăturarea acelor personaje care încă îl mai susțin pe Buzatu și, de asemenea, plecarea lui Dan Marian de la Consiliul Județean este cerută de pesediști. Conflictul dintre Dan Marian și primarii PSD datează încă de pe vremea când PDL se afla la guvernare, când primarii nu primeau fonduri pentru investiții dacă nu se aliniau cu poziția lui Dan Marian. În ciuda voinței primarilor, Buzatu l-a numit pe acesta în funcția de președinte al Consiliului Județean. Astfel, acum primarii sunt hotărâți să ceară plecarea atât a susținătorilor lui Buzatu, cât și a lui Dan Marian, pentru a restabili integritatea și puterea partidului și pentru a servi mai bine comunitățile pe care le reprezintă.

Dragoș Benea este „urmașul lui Buzatu” la șefia PSD Vaslui. Benea este europarlamentar și a încasat 400.000 euro în 4 ani, dar activitatea sa la Bruxelles a fost inexistentă. Dragoș Benea a fost ales europarlamentar și îl înlocuiește pe Dumitru Buzatu la șefia PSD Vaslui. Activitatea lui în Parlamentul European tinde spre zero.

4000.0000 € încasați de Benea, „urmașul lui Buzatu” din 6 întrebări și 2 rezoluții puse la Bruxelles

De atunci a fost chibzuit cu banii foarte mulți primiți de la Parlamentul European. În 2022, a luat 91.000 euro indemnizație de europarlamnetar și 70.000 de euro ca diurnă. În 2021 a luat doar 120.000 de euro (84.000 euro indemnizație, 35.000 euro diurnă) În 2020 a câștigat 113.000 de euro, din care 83.000 euro indemnizație și 30.000 euro diurnă. În prima jumătate de mandat a luat aproape 80.000 de euro din care 43.000 euro a fost indemnizația. În total, Benea a câltigat din Parlamentul European suma de 404.000 euro. Și mai are un an în care va câștiga peste 150.000 de euro. Benea a reușit să aibă, în 4 ani următoarea activitate:

  • două contribuții la dezbaterile în plen, ultima din 2020 legată de comemorarea Revoluției din Decembrie
  • două rezoluții, una legată tot de comemorarea Revoluției, a doua legată de o reglementare a muncitorilor transfrontalieri din vremea COVID (2020)
  • 4 întrebări orale
  • 2 întrebări cu sociltare de răspuns în scris, ultima din martie 2021.

În această perioadă, Benea a fost chibzuit cu banii și a cumpărat 2 terenuri intravilane de 1.000 mp. Și-a făcut o casă de 360 mp. A pus deoparte 750.000 de lei și 450.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *